Cupcakebilder

Tänkte bara visa min morotskaka som blev minicupcakes. Det blev nämligen lite smet över efter att jag gjort den vanliga storleken på cupcakes. Marcus och TIlda blev väldigt glada över att några stannade kvar hemma =D


Mammaträff i Örviken!

Har nu kommit hem från en uppvaktningsträff i Örviken. Varje gång någon får en bebis så går övriga mammor ihop och köper present samt att alla bakar något gott att ta med. Jag gjorde morotscupcakes. De blev så fina! Med vit cream cheese frosting och marsipanmorötter på toppen.

Det var riktigt trevligt att träffa de övriga mammorna och det är redan två nyblivna mammor som står på tur att uppvaktas. Dessutom satt en mamma med fyra dagar plus på sin bebis som inte riktigt vill titta ut än och Rebecca (grannen) ska ju få den 7 juni. Mycket gofika ett tag framöver. För det blir MYCKET fika på dessa träffar. Tänk er att mellan 10-15 personer träffas och alla har bakat något. Den nyblivna mamman behöver definitivt inte baka på ett tag 😉

Turkiet

Hmmm, hur ska det gå med denna aska? Det verkar ju gå åt rätt håll, men hur kan man veta med en vulkan? Det är naturen som styr och bestämmer med sina otroliga och mycket starka krafter. Helt sjukt vad människan är liten egentligen.

Vi har en resa bokad och betald. Hela våran lilla familj ska nämligen åka på semester en vecka till Turkiet, Alanya. Pascha Bay, ca en mil från Alanya. Vi åker med fritidsresor från Luleå den 28 april, nästa onsdag. Mycket händer naturligtvis hända men kommer vi komma iväg? Trodde vi hade en försäkring som gjorde det möjligt för oss att helt utan anledning avboka resan tom 24 timmar innan avfärd. Men så fel jag hade. De har ingen sådan försäkring på charterresor.

Nåväl, förhoppningsvis blir vi inte strandade om vi väl kommer dit. Efter en del samtal har vi fått veta att det är individanpassat om man måste hoppa på en buss för att ta sig hem. Skulle vi bli tvungna att sitta med barnen hela vägen hem från Turkiet i en buss… ja då skulle jag inte vilja vara med… =/ Men antagligen får vi bara vänta tills planen kan flyga igen, och det är ju bara lite extra semester! =D

Nä, nu ser vi fram emot en härlig tripp till Turkiet!!!

Härliga vårsol

Så underbart ute nu! Det droppar och rinner från taken, snart är alla våra tak snöfria. Uppfarten är nästan ren från snö, vägen till dagis luktar asfalt. Så himla underbart! Strålande sol och fåglar som kvittrar.

Gick en tur med Ture i hans nya vagn. Tänkte hämta Tilda på dagis. Kommer fram och Tilda sitter i fröken Elsas knä. Hon har precis vaknat. Så pömsig tjej… Fick ringa efter Marcus som kom med bilen och hämtade henne. Hon var ju så trött att hon knappt kunde stå, än hellre gå…

Bara för att jag köpte en vagn!

Hej Hallåj!

Köpte en ny vagn igår! Så himla skönt!! Efter att träget ha dragit och kämpat med vagnen vi köpte när Tilda skulle komma gav jag tillslut upp. Kollade runt på nätet, forum och tillverkarnas sidor. Mina kriterier för en ny vagn är följande:

 • Lätt att köra
  • Landsväg, sommar
  • Landsväg, vinter
  • Stadskörning, bl a i affärer
 • Lätt att manövrera
 • Lätt att fälla ihop
 • Lätt =)
 • Fullt liggläge
 • Sufflett

Hittade två vagnar som jag skulle kunna tänka mig. Acta Graco Trekko eller BabyTravel Amsterdam. Ringde runt och det visade sig att Babyproffsen hade bägge vagnarna hemma. Så, jag for alltså in igår och jag tyckte defenitivt bäst om BabyTravel vagnen. Kändes riktig och lätt och bra. De hade hemma och dessutom på erbjudande om man valde blå. Så jag fick med mig en hem och var så lycklig så. Testkörde inne i köket och kunde inte hålla mig utan var ut redan samma kväll på en prommis med Ture. Den går så fiint!

Idag får jag mail av min käre make… ”De barnvagnar som Konsumentverket testade och underkände är Baby Travel Komfort/Amsterdam, Brio Go, Crescent Diva, Emmaljunga Nitro City, Graco Freya, Kronan Duovagn, Nowalex Focus, Quinny Buzz med Dreami liggdel,
Teutonia Spirit S3 och Urban Jungle Mountain Buggy.”

Idag, en dag efter att jag tillslut köpte en vagn blir detta test offentligt!

Har nu läst hela rapporten och jag ska nu gå igenom punkt för punkt och kolla hur farligt det kan vara. Men förhoppningsvis är det inte så illa. Det handlar om nån eventuell klämrisk.

Cupcakes

Har ju hunnit prova det där med cupcakes två gånger nu. Minicupcakes var de första. Himmelens vad goda de blev!


Minicupcakes med fjärilar

Sen valde jag ett recept ur Leilas receptbok. Banana fudge cupcakes. Innehåll; choklad, banan, choklad, ingefära, choklad, kanel, choklad mm. Man kunde tro de skulle vara goda men ack så fel jag hade. De gick inte att äta. Ingefäran och kanelen passade inte alls in… Besviken, men så är det. Nu är alla slängda men jag tog bilder. De vart ganska fina och ser väldigt aptitliga ut i alla fall.


Banana fudge cupcakes

Är det Påsk?!

1 April. Tror inte att jag har blivit lurad. Har i och för sig inte varit ute nåt idag. Har varit hemma så när som på ett besök på vårdcentralen i Skelleftehamn. Vår glada lilla (!) grabb är nu dryga halvåret. Han är frisk och kry och vägde idag så mycket som 9070g! Dryga 9 kg!! Inte undra på att man tycker han är tung att bära på. Storasyster väger ca 13kg, vilket hon gjort i snart ett år nu. 4 kg i viktskillnad på mina älsklingar men på de fyra kilona är det dryga två år!

Ture äter med hela kroppen

Tack alla underbara människor som kom och firade med mig i lördags! Det var riktigt trevlig och jättekul. Vi blev rätt många ändå på Bodaborg, närmare bestämt 12 stycken. Vilket gav 4 grupper om fyra. Vi (Ally, Micke, Jonatan och jag) kallade oss själva för TVÅ. Kanske var det därför vi klarade två rum? Har funtat på om vi kanske skulle ha hetat tio istället 😉 Efter två svettiga timmar (säkerligen mer svettiga för de andra i gruppen =) åkte vi bort till relaxen på Nordic Light. Bubblade, bastade och duschade. Så härligt och mysigt. De som inte var på Boda kom nu och joinade oss här. Maten från Food var riktigt god och efterrätterna som barnen svängt ihop var ju fantastisk. Det kom mycket folk och jag hade önskat så att jag hunnit prata med alla. Men det är svårt. Jag hoppas att alla ni som var med hade lika trevligt som jag. Tack alla för de underbara presenterna! Fick så mycket! Bakgrejjer och ett jättefint tårt/kakfat med kupa. Receptböcker, slevar, formar mm. Sen fick jag en massa trädgårdsgrejjer. Också så himla roligt! Längtar till snön är borta. Men först måste jag få använda det fina renskinnet som jag också fick. Inget går upp emot att sitta på ett renskinn och grilla korv =) En köttkvarn till assistenten fick jag också. Så nu vill jag göra korv och äppelmos och en massa annat. Ett fint överkast till sängen som passar perfekt, två underbara temuggar, nya blommor och en vacker hjärtformad skål. Allt var så fint och jag blev riktigt glad för allt verkligen! Snacka om att träffa rätt med varenda present =)

Tack Nicklas och Jenny för att vi fick använda Relaxen! Det blev så mysigt där! Och Johanna Marklund som var en sån härlig lekledare!! Vi uppskattar det så mycket! Tack!

Våren hittade hem till vårat kök

Nu när man vaknat upp efter dvalan efter festen och alla sköna människor så kommer man på… Shit! Det är ju påsk! Inget planerat men det blir nog bra ändå. Det trista är ju att jag mår sjuk igen… Men imorrn har jag tänkt vakna pigg och fräsch. Marcus har just åkt och handlat lite godis, cola och proviva.