Fel år!

Så dumt! Jag skrev i förra inlägget att jag skulle göra tjejklassikern 2012… Inte helt rätt. De tre första siffrorna ok, men sen ska det ju vara en trea =) Nåväl… 2013 gör jag tjejklassikern, dryga året innan jag gör min första tävling alltså.

Puss på er!

Mitt mål!

Jo, jag har ett mål. Egentligen kanske det är ett delmål, men just för tillfället är det mitt mål! Jag vet inte om jag skrivit om det tidigare men är det så så får det vara så =)

Jag kommer att göra tjejklassikern under 2013.

I dagsläget är jag liiite tränad, dvs jag har börjat röra på mig men det är mycket kvar. Jag har i alla år sen jag började på gymnasiet haft mer eller mindre värk och problem med rygg och nacke. Efter barnen kan jag inte säga att det är på topp. Snarare har jag känt av smärtor jag aldrig känt förut. Jag har denna gång valt att nu fasiken ska jag bli bra! I somras var jag ute och promenerade minst fyra gånger i veckan, ofta fler gånger. 5km varje gång och i rätt snabb takt. Sådär så jag blir svettig alltså =) Sen kom jag på det här med camebridge för att få räta på vikten. I samband med det fick jag även träffa en av de bästa sjukgymnasterna. Han är idrottsmedicinsk professor tror jag? Hur som helst så är han bra. Jag har börjat träna sjukgymnastik två gånger i veckan och har hittills ökat på något eller några kilon här och där. Märker skillnaden/framgången mest på just det. För värken är tyvärr kvar. Men jag resonerar som så, att om jag har ett mål blir det definitivt roligare att träna och jag bara MÅSTE bli bra i min kropp nu. Så det finns så många fördelar. Jag kommer ju förutom att jag blir stark och får bra kondition även vinna flera psykiska gränser eller vad jag ska kalla det för. Fatta känslan när man når fram och lyckas!

Pratade med sjukgymnasten och hans assistent, en superduktig och energisk tjej om hjälper till med övingarna som värsta personliga tränaren =), och frågade om mitt mål var realistiskt med tanke på hur jag är i dagsläget. Han tyckte det lät mycket bra och undrade om jag hade någon hjälp för att nå dit. Inte alls svarade jag och han ville då hemskt gärna hjälpa mig! Fantastiskt! Igår var jag där och han frågade igen om mitt mål och hur seriös jag är gällande det. Eftersom jag är riktigt seriös och verkligen vill dit kommer han och min pt hjälpa migg med övningar och upplägg för att jag faktiskt ska nå dit! Känns superbra!

En tjejklassiker är början. Det stora målet är En svensk klassiker. Men nu tar jag en sak i taget! Tack söta Åsa för att du fick mig att börja med ett delmål!

Tjejklassikern består av utförandet av följande punkter under en 12-månadersperiod;

  • genomföra ett av skidloppen Kristinaloppet 30 km eller Tjejvasan/Kortvasan 30 km
  • cykla Tjejvättern 100 km
  • simma Vansbro Tjejsim 1 km
  • springa Lidingö Tjejlopp 10 km
Jag kommer att börja med Skidor 2013. Om det är någon som är sugen på att hänga på är det bara grymt kul! Åsa, jag räknar med dig!