Helgen

Har precis avslutat en 5km-runda med runda skor! Så skönt och så underbart att vara ute och röra sig i den underbara varma luften. Barnen sover och jag har haft en bra dag på jobbet. Eller rättare sagt, jag har haft en jättebra dag på jobbet! =)

I lördags var ju jag och Tilda på friskis och svettis gympa för barn. Det gick precis så som jag hade gissat. Tilda var jättepå tills det började. Då blev hon blyg och ville inte släppa sin mor. Fick vara med nästan hela tiden men när de sprang blev jag överflödig. Tilda ville leka sa hon. Hon ville ha leksaker och busa… tror inte hon egentligen hade förstått vad gymnastik var för något. Men vi testar på lördag igen så får vi se vad som händer.
När vi kom hem var Ture och pappa Marcus iväg och kikade på helikoptrar ute på RC-fältet. Jag och Tilda stekte lite pannkakor, eller plättar som det ju heter här i Skellefteå. Pannakaka enligt Skelleftebor är sån ugnspannkaka man har i ugnen. Efter det for vi äntligen, äntligen till Rydlinge! Så jag har längtat. Ända sen snön smälte bort i våras har jag velat fara till den bästa plantskola son finns, Rydlinge. Vi kikade på plantor, buskar och olika gräs. Blev sugen på att köpa allt jag såg men det slutade med att jag köpte nio plantor med marktäckare. Ska ha på slänten vid rutschkanan. Kommer inte ihåg vad den heter just nu men det är hjortronliknande blad, den växer supersnabbt, får gula blommor på försommaren och det märks inte att man går på den. Super att ha där barnen ändå alltid kommer att springa. 
På kvällen kommer Sara och vi äter grillad fläskkarre med strips och hemmaplockad sallad med hemmaodlad squash. Till det har jag gräddat bröd som äts med smör smaksatt med havssalt, färsk dragon och oregano (från trädgårdslandet) och chilimarinerad fetaost. Supergott! När barnen har lagt sig, Sara har farit hem och Marcus har gått till grannarna för att bada tunna går jag ut för att gräva ner plantorna. Det skymmer och innan jag är klar är det bäckmörkt. Gissa hur min plantering såg ut på söndagsmorgonen?! Inte var det så himla bra.. =/ Men om jag köper fem plantor till blir det nog bra.. Lärdom: Plantera inte plator i bäckmörker.. det är lätt att man inte ser vad man gör.

Kommentera