Skön dag

Valde att arbeta hemifrån idag. Två timmar per dag är det och trots att det ”bara” är två timmar blir jag ofta trött. Men idag valde jag alltså att sitta hemma och gå igenom ett par utbildningsfilmer under dessa två timmar. Skjutsade barnen till skolan, åkte hem och gjorde iordning en god och hälsosam frukost på kvarg, blåbär, banan och diverse frön och kärnor. Tände en brasa i kaminen, några levande ljus och sen på med lurarna och igång med filmerna. Riktigt bra att kunna se dem hemma i lugn och ro. Koncentrationen var hög och därmed behållningen.

Klar vid tiotiden och då vädret var och är underbart med strålande sol och ca -5 grader tog jag mig en provtur med den nyförvärvade skotern. En kort men fantastisk tur blev det. Så skönt att komma ut och så roligt att känna att jag klarar av den nya maskinen. Längtar riktigt till fjällen och djup och mycket med puder.

Myren nedanför Degeröberget

Havskanten nedanför huset

image

Väl inne tog jag en skön dusch och därefter en tonfisksallad till lunch. Åkte och plockade upp Tures kompis Alfred och sen Ture från förskoleklassen. Nu sitter jag i en skinnsoffa på Leos lekland, dricker kaffe och uppdaterar min blogg för första gången på länge. Ture och Alfred leker och har skoj i ett nästintill tomt lekland då solen skiner utomhus.

image image

Men det känns så bra. Inga måsten om att vara ute. Ture har haft skidutflykt med skolan och Alfred har varit ute hela förmiddagen. Det är ok att vara inne. Jag mår gott.

Kommentera