Vilken helg… på gott och ont…

Så är det söndag.

Jag har haft en lång helg. Tog ledigt i fredags eftersom jag bokat in besök hos Koskelas ögonklinik. 9.00 skulle jag vara där. Har jobbat in tiden i förväg så jag flexade hela dagen. Skönt. Gick upp 5.15 för att ta Citran in till stan en timme senare. Bussen gick 6.40 och jag var i Umeå strax efter 8.30. Letade rätt på Ögonkliniken och fick genast prova första apparaten. Efter den väntade två till innan jag skulle få träffa självaste herr Koskela. Han gjorde en synundersökning och eftersom man som översynt är duktig på att justera till ögonfel själv fick jag ”avslappningsdroppar” så att han skulle kunna hitta ”rätt” synfel. Jag visste sen innan att +4 är den övre gränsen för att kunna operera sig. Men jag hade ju ”bara” +3.5 och +3.75. Men efter dessa droppar… *suck* det visade sig att mitt egentliga synfel var +4.50 och +4.75. En hel dioptri fel… åt fel håll!!!

 Tyvärr ingen operation i fredags… Men, det finns ett alternativ. ICL heter det. Man lägger in en lins framför den egna linsen, som korrigerar synfelet. Denna är dock något dyrare, ligger strax över 18000 per öga. Men jag är bokad för besök hos nästa specialist. Det är tydligen en annan läkare som har hand om denna typ av operation. Vi får se men det verkar vara lång tid att få tid. Men men, jag håller tummarna.

Marcus kom och hämtade mig tillsammans med barnen, vi for å tittade på en Transalp -08:a blå med full utrustning, dvs packväskor. Provade sitta och den var superduper skön. Marcus tog en provtur och den var tydligen trevlig. Lugn och fin och jämn gång. Men, enligt mig är ju inte färgen den rätta. Den finns i guldfärg och den är så snygg! Men, vi får väl se vad som händer.

Lördag och söndag tog vi mest hand om snoriga barn och snabbt hade den helgen gått. Men ändå lång, hur nu det går ihop =)

Kommentera