Veckan går mot sitt slut…

Så var det söndag. Veckan har varit fylld till bredden och jag har verkligen längtat efter denna söndag.

Mycket att gör på jobbet, chefen ser helst att vi jobbar över, gärna helgerna också. Men jag har nog ”bara” jobbat över nån timme per dag och ingenting i helgen.

I fredags la jag ihop alla fyra tårtorna till Pernillas 30-års kalas. Det gick sådär. Första tårtan gick nästan inte och var riktigt jobbig att få fason på. Antagligen hade moussen inte blivit precis som den skulle och därmed inte ställt upp på att stelna tillräkligt. Men tillslut fick jag den att hålla midjan inne. Jag gjorde tårta för tårta och den vita chokladmoussen gjorde jag sats för sats, vilket jag inte vet om det egentligen är helt smart. Så sista tårtan gick ju hur bra som helst. Den fick snyggast form och moussen blev helt klart bäst. Alla tårtor blev inklädda i smörkräm och stoppade i kylen. Tack Mats och Rebecca för att jag fick låna er kyl!!!

Lördag började jag att dekorera tårtorna. Även här en och en. Men först lade jag på locket av marsipan på alla tårtorna och därefter kom dekorationerna i form av vita cirklar i två rader samt ett pärlband längst ner på tårtorna. Ovanpå ställde jag fyra sockerblommor som jag gjorde förra helgen. Klockan 14 for jag med barnen till farmor och farfar och 15 hade jag tid hos frissan. Håret var färdigt vid tjugo över fem och jag var hemma tjugo i sex. En tårta kvar att dekorera men jag hann. Eller vi kom faktiskt 30 minuter sent till festen. Trist men så blev det. Vi missade presentationen av alla gäster i form av en tidscirkel, där varje gäst skulle berätta när och hur man träffat födelsedagsbarnet. Skoj idé!

Kalaset var riktigt gemytligt, mysigt och skoj. God mat och mycket folk. Mina tårtor gjorde succé. Både i utseende och i smak. Skönt. Ända till ett var vi där innan jag totalt slogs ned av trötthet. Vi åkte hem och fick sova it massor i morse. Steg väl inte upp förns kvart i elva!!!!

Idag har jag tagit det så lugnt. Plockat lite i köket men annars bara varit med mina barn medan min underbare make har jobbat stenhårt för att få färdig carporten. Men det blir så bra!

Nu blire lite slapp framför tv:n, sen sova. Imorgon är det måndag igen.

3 reaktion på “Veckan går mot sitt slut…

  1. Tårtorna ser riktigt bra ut syster! *tummen upp*
    Saknade dig med din härliga familj igår då vi gästade mor och far på kräftskiva. Mor bjöd på västerbottenpaj och du vet ju hur den smakar..MUMS! Sedan kom vi andra med kräftorna, lika gott det!

    Hittade en jättefin tekanna och en mortel på det framställda ”fynd-bordet” Rolig idé där!

    Som sagt..SAKNAR er! Puss och KRAM

  2. Verkligen fantastiska tårtor, du är så duktig på sånt där (också 🙂 Önskar att jag hade tålamod så jag kunde få till det men man ska väl ha en viss begåvning för det…

    Vi hade jättetrevligt hos mor o far o precis som syster sa så saknar vi er extra mycket när vi andra är tillsammans. Hoppas vi kan ses snart. Själv tog jag sex gamla tallrikar att ha på väggen i stugan och ett fat. Lite för att vara jag men jag börjar bli duktigare på att inte spara på allt. Tjejerna tog dock med sig en hel del! Får se vart allt det hamnar… Kanske vi ska göra ett fyndbord nån gång 🙂

    Kramar till er alla

  3. Det är så kul att ni lämnar kommentarer på bloggen. Blir så glad när jag läser dem. Det dumma är att det inte är så smidigt att skriva från macen så jag har lite svårt att svara på dem. Men läser dem gör jag!

    Kramis på er!

Kommentera