SNÖ!

Trodde inte att vi var så drabbade av snön. Har tyckt lite synd om mor och far som fått otroliga mängder snö nere i Sundsvall. Det var inte länge sedan jag sa till Marcus ”Men vi har i alla fall inte fått lika mycket som mamma och pappa, det ser ju faktiskt rätt lite ut..” Nu har jag väl fått på näsan för det. Snön har vräkt ner och det kommer bara mer. Var ute och försökte ta bort en halvmeter snö på husvagnsstaket igår men orkade bara hälften. Resten fick min käre make gå ut och ta bort. Martin har kört fast i snön flera gånger när han varit hit och hälsat på. Senast idag…

Kom hem vid 12-tiden efter lite babygung och soltid på lassa. Tänkte jag bara skulle se till att få i oss lite mat och sen gå ut med barnen och skotta bort plogvallen nere vid vägen. Förhoppningsvis skulle jag hinna detta innan Martin skulle dyka upp. Men när vi sitter och äter kommer Martin och ringer på. Han säger ”Jag går ut och skottar lite” Går och kollar ut genom fönstret och ser Martins V50 hängaöver plogvallen med halva bilen ute på vägen. Fortsätter äta och därefter amma Ture. Kollar ut genom fönstret 20 minuter senare. Martins bil har inte flyttats en millimeter… Jag går ut och vi försöker bogsera loss den med vår bil, men icket… Får springa över till grannarna och hämta Mats. Han får till slut loss V50 med sin fyrhjuling men kör själv fast när han försöker raka av plogkanten… Han kommer loss till slut. Vi har bra grannar!

Jag och Tilda är ute en timme och skottar och skojar. Tilda äter snö. Martin säger ”Vad gör du Tilda?” Tilda svarar ”Äter snö!” Martin fortsätter ”Men det ska man inte göra. Då kan man få mask i magen” Tilda säger ”Näe, för masken bor i skogen och äter råttor”. Ture sov två härliga timmar ute i det sköna vädret.

När Marcus kommer hem flyttar vi Tures spjälsäng in i Tildas rum. Dax att lära sig sova där. Så, hädanefter är det Ture och Tildas rum. Tilda är bara glad och tycker det ska bli så kul att dela rum! =) Och jag får tillbaka min Marcus till sovrummet. Detta ska förhoppningsvis leda till bättre sömn för oss båda samt en bättre rygg för Marcus då han slipper madrassen.

Marcus har förresten fått jobba med avlopp idag =/ När han gick ner i källaren kände han hur det luktade bensin. Ibland så kommer det illaluktande odörer från avloppsrören i inspektionsluckan i källaren. Nu har alltså någon ”smart” granne spillt ut bensin i avloppet! Det stinker och luktar mer och mer och Marcus blir tvungen att försöka täta igen där det sipprar igenom lukt. Men med hjälp av bra andningsskydd och silikon så fixar han det. Han är duktig och händig min karl! =D Men stackars blev ändå snurrig och yr i knoppen =/ Saken är anmäld till tekniska kontoret. Får se om och vad de i så fall gör åt saken.

Nu ska jag och maken äta lite go chokladkaka som blev över efter tre-rätters igår.

En reaktion på “SNÖ!

Kommentera