Vilket dygn!

Tilda var förkyld i tisdags, hon kändes varm och hostade. Marcus VABade och jag for till dagis med Ture och därefter till jobbet i vanlig ordning. Kommer hem från jobbet och konstaterar att det nog är bra att jag är hemma på onsdagen. Då får Tilda ytterligare en dag i lugn och ro.

Jag och Marcus kikar på lite film och strax före tio går jag upp och ger Tilda hostmedicin. Hon hostar jobbigt och har svårt att sova. Medicinen hjälper och inga fler hostattacker från lillgumman. Jag går och lägger mig…

Strax före tolv kommer en rädd och gråtande flicka in i sovrummet. Hon kan knappt andas. Tårarna sprutar och hon är jätterädd. Jag tar upp henne i famnen och vi går ner i rummet. Hon får två olika astmasprayer, Airomir och Pulmicort. Ingenting händer, hon låter fortfarande jätteilla och har svårt att andas. Jag ringer sjukvårdsrådgivningen, är ganska skraj själv. De tycker att vi ska åka in på akuten. Marcus och Tilda far in. Jag går och lägger mig igen. Klockan är halv ett. Jag kan inte sova… är rädd men vet att läkarna tar hand om det där. Men sova kan jag inte… Halv tre kommer de hem igen. Tilda låter mycket bättre, hon har fått andas adrenalin ett par gånger, väntat ett tag och gjort om samma procedur. Hon andas rätt fint nu och hon har fått en ring! EN fin lila ring. Från doktorn. Hon är glad men väldigt trött. Hon får sova mellan mig och Marcus. Efter ett antal gånger av uppvaknande, precis efter att jag somnat, väljer jag att lägga mig i barnrummet. Där är det ingen som stökar och bökar med mig.. Men så fel jag hade. Ture kunde inte sova utan vaknade varje halvtimme och trodde det var lekdags. Jag fick i alla fall sova mellan fem och sju. Och ledig dag med barnen hela onsdagen.

Vi ritade, Tilda är så duktig, solar och månar, regnbågar och sitt eget namn! Ture är också duktig. Han målar med olika färger och stort. När medan Ture sover får Tilda titta på film och jag passar på att vila lite på soffan. Svårt att riktigt kunna sova men vila får jag ändå. Sen blir det lunch och därefter börjar vi baka semlor. En mindre variant. Tilda är med och rullar bollar. Det jäser långsamt men så har vi inte så varmt hemma. Det drar kring golven och ute står temperaturen på -26 grader. Hua!

Medan semelbullarna står under bakduken och sover får barnen leka på sitt rum och jag passar på att ta en låång och sköön dusch. Rakar benen och gör en inpackning på håret. Skrubbar kroppen med peeling och mår gott. När jag är klar har barnen lagat mat. Vi äter lite allt möjligt som deras fantasi har skapat och sen kilar vi ner och börjar med middagen. Gräddar semelbullar samtidigt som potatisen får koka på spisen. Vi dansar och är glada. Tildas hals mår nog bättre men hon är hes. Speciellt då hon måste prata hela tiden. Lilla gumman älskar att sätta ord på alla hennes små och stora tankar som far genom huvudet.

Barnen får i sig potatis och fiskbullar och Marcus dyker upp strax före halv sex. Jag klär om och åker till Pernilla. Hon har fixat tjejmiddag! Så otroligt trevligt. Ska bara försöka hinna in på affären och handla lite innan jag dyker upp bakom hennes dörr. Köper med mig svenskodlade tulpaner i blandade färger och med några kvistar blåbärsris. Jag hann inte i tid, men blev inte mer än 12 minuter försen heller. Tre andra tjejer var där förutom Pernilla. Inger, Therese och Hanna. Pernilla hade lagat underbart god mat. Tagliatelle med balsamvinägerstekta kycklingbitar på en ruccolabädd, toppad med massor av ädelost! Mums! Vi hade så mysigt. Pratade om allt från världspolitik, könsroller och skillnader, förhandlingstekniker, skolan, fysik, loppis och allt däremellan. Kvällen slutade kring tio-snåret och jag är så förvånad att jag inte kände mig det minsta trött, inte förrän jag kom hem och satte mig ner…

Vilket dygn!

2 reaktion på “Vilket dygn!

  1. Tack goa du för inbjudan! Hoppas det är bättre med Tilda idag. Jobbiga nätter och oro hör till. Man älskar ju de små och ibland känner man sig otillräcklig. Det gör man även ibland när barnen blir stora… Kram!

  2. Åh vad skönt att det gick bra med Tilda, förskräckligt att känna att man inte får luft.
    Jag har också tänkt mig att baka semmelbullar, vill bjuda hit folk.. Måste kolla upp när fettisdagen är, har ingen större koll på just nåt just nu känns det som. Känns som att det är dags att börja ta tag i saker igen. Kram

Kommentera