Nationaldagen firades med cupcakes

Började dagen kring halv sju med att gå upp och ge lille Ture välling. Sen rullade det bara på. Gjorde cupcakes igår, en hel del… drygt 30.. Hälften choklad, hälften vanilj och några minisar. Nu på morgonen var det dags att dekorera med frosting. Vart helt ok, men såklart glömde jag ta kort så jag kan inte visa hur de blev. Men de pryddes av vit frosting som var spritsad med jättesprits, ett par tre röda vinbär och en flagga dagen till ära. Egentligen hade jag tänkt använda jordgubbar men de enda jag hittade kostade 40kr/liter, plockade i Kroatien och såg absolut oaptitliga ut. Förstår inte att det inte finns några jordgubbar än. Har det varit så kallt? För visst brukar det alltid finnas jordgubbar att köpa till nationaldagen samt skolavslutningens alla tårtor?

Då Tilda varit jättedålig och haft hög feber i två dagar for jag själv på gårdsloppisen hemma hos Pernilla och Niklas. Försökte bli av med lite av allt skrot man samlat på sig under åren. Solen såg ut att ge dagen en härlig värme och jag var på glatt humör. Tog med mig alla cupcakesen och hoppades på total försäljning. Kom hem vid tre-tiden och var i alla fall ett par hundringar rikare. Men sålde nog inte ens en tredjedel av allt jag haft med mig. Men det var himla trevligt och helt sjukt mysig loppis! Var typ 9-10 som hade bord och sålde och en del använde sig av alla lummiga träd för att hänga upp sina lampor, tyger, dingel, dangel, tingel och lyktor. Så fiint och mysigt. Men det var FRUKTANSVÄRT kallt! Så huga kallt… Frös ända in i märgen. Ska det inte vara varmt i juni? Hade på mig en go stickad kofta, en stickad sjal, en tygsjal och en stickad ullfilt. Trots detta frös jag så in i norden. Nu först börjar jag tina fram lite. Men vi får hoppas att värmen kommer. Nästa år blir det nog loppis igen på kågevägen 20 hoppas jag.

Nu har Tilda och Marcus farit över till stugan och käkar middag med jamoj och farfar. Marcus skulle hjälpa till att lägga i bryggan och Tilda lir nog kvar till på onsdag. Blir bra att hon får vara med jamoj i stugan några dagar. Då hinner hon förhoppningsvis piggna på sig och bli kärnfrisk innan hon ska börja busa runt på dagis igen…

Ture sover och jag måste hitta nåt att äta =)

Kommentera