Turkiet 3 dagen lördag

Tredje dagen i Turkiet, 1 maj.

Direkt efter vår frukostbuffé ute i det härliga, Turkiska vädret promenerade vi upp till busshållplatsen för att ta bussen in till stan, Alanya. Tror vi fick vänta max tre minuter innan bussen kom. Den var knökfull i folk och vi kände oss rätt stressade att få ihop vagnen och komma på bussen. Men det var ingen fara. Busschauffören kom ut och hjälpte oss stoppa in vagnen under bussen. Jag klev på med Ture och fick plats längst bak i bussen. Marcus och Tilda fick stå. Inne i stan skaffade vi oss en karta och mannen i kiosken pekade ut vart vi skulle gå, dit alla turister vill. Vi tog ut pengar och fortsatte strosa ner mot hamnen. Det var inte så mycket öppet och efter en stund när vi gick förbi en frisersalong blev Marcus inlurad för att få sig en rakning. Jag hade tidigare på morgonen klagad över hans skäggstubb och nu kom en man ut och frågade om han fick raka honom för 5 lira. Sagt och gjort. Medan Marcus satt i sin salongsstol blev jag övertygad att få mina ögonbryn plockade. Men jag sa Never!! när de försökte sig på att börja plocka hår ovanför läpparna. Som om jag skulle ha mustach?!!! Näe, nån måtta får det vara. Inte fick de heller fixa Tildas naglar. Manikyr på en 3-åring?!

Vi tog oss ner mot hamnen och på vägen skaffade Marcus en ny t-shirt. Ni får fråga honom vad det stod, känns lite opassande att skriva det här. Vi tog en taxi och for upp till Medieval castle. Det låg högt upp och utsikten därifrån var fantastisk. Taxi chauffören var riktigt trevlig och väntade utanför tills vi var klara. Då fick vi skjuts ner igen, vilket tog lite långre tid eftersom det var en massa 1 maj demonstrationer. Vi åt lunch på en rätt trist restaurang och började genast längta efter vår middagsmat på restaurangen vid hotellet.

När vi kom hem till hotellet igen och Tilda fått sova lite hann vi bada en del innan vi äntligen skulle gå och äta middag. Marcus, glad för att kunna betala blev rätt snopen då personalen sa, men nu kan vi ta kort! =D

Kvällen avslutades med ett par kalla och lite nötter och choklad på vår mysiga markterass.

En reaktion på “Turkiet 3 dagen lördag

Kommentera