Turkiet 2 dagen fredag

Så blev det fredag och dag nummer två i Turkiet.

Vi hade fått höra att man kunde promenera till en by i närheten och där skulle vi hämta ut pengar till gårdagens restaurangbesök. Men, just nu kände vi bara för att ta det lugnt kring poolen. Vi träffade på Felicia, Tildas kompis. Tilda blev så glad och tjejerna och deras pappor tillbringade mycket tid i barnpoolen. Felicia hade vi inte sett dagen innan men tydligen hade hon varit så hängig och febrig att de hade varit på sjukhuset inne i Alanya med henne hela gårdagen.

Efter lunchen provade vi att gå ner till stranden och havet och jag var hur nöjd som helst med den nya vagnen. Den har ju stora luftdäck och det gick jättebra att köra på den varma sanden. Felicia och Tilda byggde sandslott och Marcus provade på att doppa sig i havet. Efter rekommendation tog även jag ett dopp i det blå. Men så salt det var! Inte trodde jag att medelhavet skulle vara så salt..? Det var skönt men inte alls barnvänligt. Ganska djupt direkt och rätt häftiga vågor.

Efter den vanliga eftermiddagsluren gick vi förbi receptionen och pratade med en kille från fritidsresor. Vi kom fram till att det ju går att växla pengar i receptionen, från svenska kronor till turkiska lira. Men så bra! Jag hade ju ca 200 kr med mig från Sverige! Vi bestämde att morgondagen skulle vi tillbringa i Alanya, ta ut mera cash så att vi kunde betala av vår skuld… Ikväll fick det bli middagsbuffé på hotellet.

Kommentera