Ture 1 år!

Så har vår bebis blivit stor. Ett år gammal den 16 september. Det var en torsdag och vi firade med bara lilla familjen på kvällen efter jag kommit hem från jobbet. Han fick två paket men hur vi än försökte visa honom vad man gör med paket var det bara snöret som i bästa fall verkade intressant.

Ture slänger sig över… snöret!

På fredag kom mormor och morfar hit på besök. Barnen hade redan hunnit lägga sig men vi satt och pratade en stund innan det var dags att sova. På lördagen var det då dags för nästa paketövning. Presenterna från Sundsvall. Vi trodde att han idag i alla fall skulle förstå lite mer… Men ack så fel vi hade… Inte heller denna gång förstod han vitsen med paket. Han slet en bit papper som han sen gärna stoppade i munnen, för att sen återgå till nån rolig leksak istället.

En kossa han fick av kusinerna

Lördagskvällen bestod i att, tillsammans med kära mor, tillverka tårta. Det var riktigt roligt att pyssla med detta när man har sällskap att diskutera och umgås med. Vid tolv stod tårtan klar och tack vare min kära mor var det inte så mycket stök som behövdes tas undan.

Turetårtan      
Ture 1 år 16 september 2010
Mormor har bakat och lagt på smörkräm medan jag dekorerat med små egengjorda sockerblommor

På söndag kom farmor och farfar, Oskar och Ally samt Mickan och Ante. Men nu då! Nu borde han väl ändå ta steget längre och slita lite papper kan man tänka. Men inte… Han brydde sig inte alls om paketen denna kalasdag heller. Men glad över paket och gott fika blev lille Ture så småningom trötter och var tvungen att gå från bordet först av alla.

Ture på sin nya barbabil
Ture vid fikabordet

Tack för en trevlig helg och håll tummarna, för på torsdag kanske han får till det… Vem vet?

Sicken måndag…

Sjuuk… Strålande soligt väder ute, varmt dessutom. Jag var så snurrig och snuvig och tjock i skallen när jag vaknade så jag blev hemma idag. Har inte varit ute en sekund ens. Försökt sova, vilat sovit ännu mer och vilat lite till. Marcus har tatt hand om ungarna och efter lunch kom han in med en present åt mig. Tredje säsongen av ”The House of Elliot”. Så nerbäddad i soffan har jag tittat på två ansnitt medan Tilda och Marcus fixat med carport och Ture sovit. Suck… tycker inte om att vara så orkeslös…

Vilken helg… på gott och ont…

Så är det söndag.

Jag har haft en lång helg. Tog ledigt i fredags eftersom jag bokat in besök hos Koskelas ögonklinik. 9.00 skulle jag vara där. Har jobbat in tiden i förväg så jag flexade hela dagen. Skönt. Gick upp 5.15 för att ta Citran in till stan en timme senare. Bussen gick 6.40 och jag var i Umeå strax efter 8.30. Letade rätt på Ögonkliniken och fick genast prova första apparaten. Efter den väntade två till innan jag skulle få träffa självaste herr Koskela. Han gjorde en synundersökning och eftersom man som översynt är duktig på att justera till ögonfel själv fick jag ”avslappningsdroppar” så att han skulle kunna hitta ”rätt” synfel. Jag visste sen innan att +4 är den övre gränsen för att kunna operera sig. Men jag hade ju ”bara” +3.5 och +3.75. Men efter dessa droppar… *suck* det visade sig att mitt egentliga synfel var +4.50 och +4.75. En hel dioptri fel… åt fel håll!!!

 Tyvärr ingen operation i fredags… Men, det finns ett alternativ. ICL heter det. Man lägger in en lins framför den egna linsen, som korrigerar synfelet. Denna är dock något dyrare, ligger strax över 18000 per öga. Men jag är bokad för besök hos nästa specialist. Det är tydligen en annan läkare som har hand om denna typ av operation. Vi får se men det verkar vara lång tid att få tid. Men men, jag håller tummarna.

Marcus kom och hämtade mig tillsammans med barnen, vi for å tittade på en Transalp -08:a blå med full utrustning, dvs packväskor. Provade sitta och den var superduper skön. Marcus tog en provtur och den var tydligen trevlig. Lugn och fin och jämn gång. Men, enligt mig är ju inte färgen den rätta. Den finns i guldfärg och den är så snygg! Men, vi får väl se vad som händer.

Lördag och söndag tog vi mest hand om snoriga barn och snabbt hade den helgen gått. Men ändå lång, hur nu det går ihop =)

HUsvagnssemester till Boden

I lördags packade vi i ordning husvagnen igen. Inte för en särskilt lång tripp men för en helg i Boden. Vi kom iväg kring elva-snåret och for via Älvsbyn. Så mycket trevligare väg än E4:an. VI var framme strax efter ett. Hos Felicia och hennes föräldrar Ann och Tomas. Ni som läst denna blogg tidigare kanske känner igen namnen, för vi träffade dem i Turkiet i våras. Tilda och Felicia blev mycket go’a kompisar och vilken lycka när vi svängde upp framför deras hus i Boden. Deras ansikten strålar och de kommer direkt överrens och börjar leka.

Dagen är strålande vacker och vi går ut och leker i den stora lekparken ”solblomman” inne i stan. Fortsätter senare att vara ute hemma hos dem. De bor vackert nere vid älven och har stora gröna ytor bakom huset.

Barnen leker och leker och efter middagen fortsätter leken inomhus med alla ”nya” spännande leksaker som Felicia har.

Ture som bara har sovit i bilen på förmidda’n slocknar vid sju och Tilda gör han sällskap kring halv nio-nio. Vi spelar spel, skrattar och mår gott och strax före midnatt tar vi med barnen ut till husvagnen för att sova.

Det är så mysigt att sova i husvagn. Det är nog en av de bästa affärer vi gjort.

Dagen efter, på söndagen, for vi in till Luleå och Leos Lekland. Barnen busar järnet och Ture lär sig otroligt mycket på de timmar vi tillbringar där. Hans balans blir bättre och han klätterfärdigheter skjuter iväg. Innan vi far därifrån har han provat den STORA rutschkanan. Visserligen i mammas knä men oj så han skrattade!

Vi passar på att gå på Biltema och Toys’rUs och fyndar finfina ettårspresefenter till Lilla Turebur, Även Tilda hittar något att köpa för den tia som mamma tappade på parkeringen. Hon köper tre bollampor som ändrar färg. Tyvärr räckte inte tian till det hon helst av allt ville ha; en Hello Kitty sparkcykel. Hon nästan grät när hon fick syn på den och när hon fick reda på att den nog kostade en hel del mer än hennes enda tia ville hon ha den tia hon sett att pappa lagt i börsen. Men hon blev glad över bollamporna.

Vi for hemåt efter eftermiddagsfikat och kom hem strax efter sju. En sån underbar helg! Barnen har haft det underbart och vi har ätit god middag och umgåtts med trevliga människor och vi har även hunnit få sova i vårt extrabo.

Nu är det bara ett par dagar kvar till nästa helg… =D

GoNatt!

En sån fin dag!

Tänk, första dagen utan minsta regn på två veckor! Så underbart! Å jag tog cykeln till jobbet. Ok, det var bara fyra grader imorse och jag hade inga vantar… Men sockar hade jag. Man trär dem bara över handen och vips har man finfina vantar. =D

Man blir så glad över sånna här dagar. Trist bara att man ska jobba men det var fantastiskt att få den klara, kalla och friska luften ner i lungorna. Jag älskar denna årstid!