Turkiet 3 dagen lördag

Tredje dagen i Turkiet, 1 maj.

Direkt efter vår frukostbuffé ute i det härliga, Turkiska vädret promenerade vi upp till busshållplatsen för att ta bussen in till stan, Alanya. Tror vi fick vänta max tre minuter innan bussen kom. Den var knökfull i folk och vi kände oss rätt stressade att få ihop vagnen och komma på bussen. Men det var ingen fara. Busschauffören kom ut och hjälpte oss stoppa in vagnen under bussen. Jag klev på med Ture och fick plats längst bak i bussen. Marcus och Tilda fick stå. Inne i stan skaffade vi oss en karta och mannen i kiosken pekade ut vart vi skulle gå, dit alla turister vill. Vi tog ut pengar och fortsatte strosa ner mot hamnen. Det var inte så mycket öppet och efter en stund när vi gick förbi en frisersalong blev Marcus inlurad för att få sig en rakning. Jag hade tidigare på morgonen klagad över hans skäggstubb och nu kom en man ut och frågade om han fick raka honom för 5 lira. Sagt och gjort. Medan Marcus satt i sin salongsstol blev jag övertygad att få mina ögonbryn plockade. Men jag sa Never!! när de försökte sig på att börja plocka hår ovanför läpparna. Som om jag skulle ha mustach?!!! Näe, nån måtta får det vara. Inte fick de heller fixa Tildas naglar. Manikyr på en 3-åring?!

Vi tog oss ner mot hamnen och på vägen skaffade Marcus en ny t-shirt. Ni får fråga honom vad det stod, känns lite opassande att skriva det här. Vi tog en taxi och for upp till Medieval castle. Det låg högt upp och utsikten därifrån var fantastisk. Taxi chauffören var riktigt trevlig och väntade utanför tills vi var klara. Då fick vi skjuts ner igen, vilket tog lite långre tid eftersom det var en massa 1 maj demonstrationer. Vi åt lunch på en rätt trist restaurang och började genast längta efter vår middagsmat på restaurangen vid hotellet.

När vi kom hem till hotellet igen och Tilda fått sova lite hann vi bada en del innan vi äntligen skulle gå och äta middag. Marcus, glad för att kunna betala blev rätt snopen då personalen sa, men nu kan vi ta kort! =D

Kvällen avslutades med ett par kalla och lite nötter och choklad på vår mysiga markterass.

Turkiet 2 dagen fredag

Så blev det fredag och dag nummer två i Turkiet.

Vi hade fått höra att man kunde promenera till en by i närheten och där skulle vi hämta ut pengar till gårdagens restaurangbesök. Men, just nu kände vi bara för att ta det lugnt kring poolen. Vi träffade på Felicia, Tildas kompis. Tilda blev så glad och tjejerna och deras pappor tillbringade mycket tid i barnpoolen. Felicia hade vi inte sett dagen innan men tydligen hade hon varit så hängig och febrig att de hade varit på sjukhuset inne i Alanya med henne hela gårdagen.

Efter lunchen provade vi att gå ner till stranden och havet och jag var hur nöjd som helst med den nya vagnen. Den har ju stora luftdäck och det gick jättebra att köra på den varma sanden. Felicia och Tilda byggde sandslott och Marcus provade på att doppa sig i havet. Efter rekommendation tog även jag ett dopp i det blå. Men så salt det var! Inte trodde jag att medelhavet skulle vara så salt..? Det var skönt men inte alls barnvänligt. Ganska djupt direkt och rätt häftiga vågor.

Efter den vanliga eftermiddagsluren gick vi förbi receptionen och pratade med en kille från fritidsresor. Vi kom fram till att det ju går att växla pengar i receptionen, från svenska kronor till turkiska lira. Men så bra! Jag hade ju ca 200 kr med mig från Sverige! Vi bestämde att morgondagen skulle vi tillbringa i Alanya, ta ut mera cash så att vi kunde betala av vår skuld… Ikväll fick det bli middagsbuffé på hotellet.

Turkiet dag 1 torsdag

Så anlände vi på Pascha Bay Resort kring fyra på morgonen… Vad vi inte visste och som kanske var lika bra, var att Pascha Bay låg två timmars bussresa från flygplatsen. Nu gick det bra och faktiskt kunde jag sova för första gången på hela resan just dessa två timmar, med Ture i knät förstås.

Vi började med att sova några timmar och sedan promenera ner till frukostbuffén vid 10-tiden, lokal tid. Turkiet är +1 timme i jämförelse med oss i Sverige. Frukosten var suverän! Mycket att välja på och så god! Tummen upp för allt utom kaffet som inte var nådig för våra stackars magar. Därefter tillbringade vi nog hela dagen kring poolen. Det fanns typ tre pooler. En barnbassäng under soltak, 40cm djup, med en gunga och en rutschkana. En barnbassäng utan soltak, också 40 cm djup, i anslutning till den stora bassängen. Här stod en ”svamp” som sprutade vatten och hade typ 3 eller 4 rutschkanor ner. Ett galler gränsade från denna bassäng till den stora bassängen som var STOR, 250cm djup. Solstolar och parasoller fanns i massor och det var aldrig helt fullt. Trots att det kunde vara väldigt mycket folk.

Då middagsbuffén inte öppnade förrän 18.30 gick vi till en restaurang utanför resorten, på andra sidan gatan. Den var underbar! Vi blev varmt mottagna och flera av personalen där kom fram och tog i hand när vi kom. Tilda blev kallad Princess och hennes uppassning var därefter. Vi fick ett bord som var varmt och fint dekorerat och de hade en separat meny för barn med bilder istället för text! Vi fick små söta välkomstdrinkar på jordgubb så fort vi satt oss.

Kommer inte ihåg vad vi beställde men det var från det Turkiska köket och det var gott. Tror att Marcus beställde äkta turkisk kebab och jag någon osmanisk gryta på kalvkött.

Men innan maten kom in fick vi ett bröd. Det var uppblåst och rykande varmt när de kom in med det men det sjunk ihop efter en stund. Till detta bröd fick vi välja mellan en massa olika röror. Vi valde nån aubergineröra, vitlöksröra och någon vegetarisk variant. Allt var mycket gott men den med aubergine!!! Efter maten drack vi såklart turkiskt kaffe. Naturligtvis blev Tilda mycket väl uppassad. Hennes mjölkglas var dekorerat med apelsin, en färggrann tupp och ett sugrör med glitter på. När hon ätit och var less visade en ur personalen henne ut till en lekplats i anslutning till restaurangen. Man såg henne hela tiden från där vi satt. De hade tom en tv uppsatt där de slog igång en film. Varje gång vi sökte efter henne med blicken sprang någon ur personalen ut och kollade läget, kom tillbaka in och rapporterade till oss. Snacka om service! Även Ture flörtades det med. Alla ville komma och kika, prata och gulla med vårt charmtroll. Allt flöt på som det inte vore menat annat än att vi skulle ha det absolut bästa =)

Men, det blev något pinsamt när vi skulle betala… Överallt stod att det var ok att betala med visa men icket! Maskineriet skulle börja fungera först den 1 maj! Så där stod vi utan pengar att kunna betala för oss. Men så snälla som de var fick vi gå och nästa gång vi kom kunde vi få betala =)

Kvällen avslutades med kall öl och nötter ute på vår terrass i den svarta värmen…