Jaha! Magsjukan är här!

Hm, jag har precis anmält mig till Medelpad Classic Ski 20km. Kändes bra och jag och lille gossen skulle ta buss och tåg ner till Sundsvall på fredag för att umgås med kusinerna och sen på söndagen skulle jag få köra mitt absolut första skidlopp.

Men, så kommer Tilda ner… hon gråter och håller sig för magen, hon tittar storögt på mig och så kommer det. Hon hulkar och kräkset kommer, massor och massor. Stackars liten.. Marcus bär upp henne i duschen och jag ligger på golvet med papper, trasor och massor med rengörningsmedel. Till slut är allt upptorkat men lukten av spyan, som inte finns kvar någonstans, försvinner inte. Den sitter i min näsa och jag kommer nog att få ha den som sällskap tills jag somnar ikväll.

Nåväl, vad innebär nu detta? Jag har nu tänkt i cirklar och banor och hit och dit. Tilda blir givetvis hemma med Marcus imorgon. Ture med såklart, smittorisken för hög varför syskon även ska hållas hemma från dagis. Marcus är fortfarande dålig men jag chansar. Jag åker till Jobbet och han får höra av sig om han inte orkar. Men vad händer till helgen? Åker vi eller inte? Vill inte ha en spyendes liten gosse på varken buss eller tåg. Tror heller inte att vi bör ta med oss en risk för magsjuka till syskon och kusiner söderöver. SUCK!! Blä!!!

Jag som var såååå noga. Marcus var dålig i helgen, förkyld och spydde en gång. Jag var så noga! Jag städade toaletter, knoppar och handtag, byta handdukar. Nya hängare så handdukarna inte ens hänger på samma vägg! Spritade allas händer. Barnen fick inte ens se sin pappa på två dagar. Sprita händer hela tiden. Men vad fick jag för det? Magsjuka går på dagis och det spelade inte så stor roll vad jag gjorde, antar hon tog med sig smittan därifrån. =(

Konditionsträning

Skidskola i måndags och jättepeppad att köra vidare med teknik på egen hand hela veckan. Fick dock lite ont i ljumskarna så min plan var att gå på spinning på tisdagkväll eftersom min konition verkligen behöver jobbas på. Ett ställe av av fyra träningstillhåll med spinning har pass kvällstid, dvs 20 eller senare. Det enda passet fanns på tisdagkväll. Gick dit och körde men kommer nog inte att gå dit igen. Blev inte imponerad över ledarskapet och tempot, men nog fick man jobba på ändå =)

Planen var skidåkning onsdag och torsdag men tyvärr var det -19 grader på onsdag och -27 grader på torsdagen. Fick lite smått panik över att inte träna eftersom Tjejvasan närmar sig med stormsteg. Inte heller fanns något bra konditionspass som passade tidsmässigt. tydligen tycker alla träningscentran i Skellefteå att kvällstid är tiden för yoga eller pilates.. Nåja igår tog jag med mig träningskläder på jobbet och tog ett spinningpass på lunchen. Skönt och helt underbart! Ortoligt inspirerande ledare och jag gav verkligen massor =)  Senare, väl hemma igårkväll hade ju temperaturen stigit och när tempen visar på bara -5 grader kan man ju inte sitta kvar hemma i soffan. Så ut i spåret äntligen!

Oj så tugnt det gick, var helt slut i kroppen redan efter två km. Och törstig som få.. Efter ca 3,5 km kan man välja om man tar en extra sväng på ca 2,5 km och jag kände att det kommer jag inte orka denna gång. Men ibland är man rätt nöjd att man har en envis liten en i skallen ibland. När jag kom fram till korsningen, där spåret gör en extra sväng tänkte jag att ”det är väl klart jag tar den extra svängen när jag liks tagit mig ut…” Så jag är hur törstig som helst och jätteslut i kroppen. Kroppen gör inte som jag villl ich det går trööögt. Men jag tog den extra svängen och väl tillbaka igen, 6,8km åkta enligt gps:en, kändes det helt underbart skönt att man ändå gjort det.

Det som ändå är lite roligt är att när man sedan kikar på resultaten, kör med pulsband och gps, så ser man att skillnaden i tid mellan denna gång och förra gången samma spår inte är så stor trots att jag kommer ihåg förra gången som så ”lätt”. Underligt.. Alltså, förra gången kändes det lätt och fort och fort och 6,8-7km gick på 47 minuter. Denna gång åkte jag samma runda, kändes trögt, tugnt och jag orkade verkligen inte mycket. Men tiden för samma sträcka blev 52 minuter.

Idag ska jag och barnen hitta på något ute, det är tom plusgrader… Sen blire skidor ikväll igen. Förhoppningsvis får jag med mig grannen =) Men jag är rätt slut i kroppen idag =)

Imorgon söndag blir det förhoppningsvis skidor på morgonkvisten, tårtbak hela dagen och ett pass spinning på eftermiddagen/kvällen. Vi får väl se om jag orkar hålla mig till planen!

-27 grader, det är för kallt…

Andra dagen jag väljer att stanna inne istället för att ta mig ut i skidspåret. Vill så otroligt gärna ut och köra lite stakning och diagonalåkning, men det är lite för kallt. Var ute en gång förra veckan då temperaturen var under -15 och det var lite kallt. Så när graderna närmade sig -19 igår och -27 ikväll fick det vara. Det som gör mig lite irriterad är att det inte finns något substitut. Alltså, jag måste träna min kondition, mycket! Det bästa sättet är spinning och för att få mitt liv att gå ihop hade det varit helt suveränt om det gick ett par spinningpass i veckan kring åttatiden. Men näe… Vi har typ fyra olika anläggningar som kör spinning men de lägger passen kring sex-tiden! Antingen får jag jäkta hem och kasta i mig maten för att hinna tillbaka in. Eller så stannar jag kvar på jobbet med resultat att jag inte hinner träffa barnen mera den dagen. Nåja, det är väl så det är… Jag hoppar på mildare tider =)

Imorgon blir det iallafall ett spinningpass på lunchen (om jag nu lyckas på någon plats) och om vädret tillåter så tar jag en sväng i spåret imorgonkväll.

Nu ska jag läsa mitt nyinköpta nummer av Hälsa & Fitness!