En vanlig torsdagskväll

Sitter i soffan, tar det lugnt och samlar kraft för att ta hand om badrummet. Det behöver göras rent. Ska även passa på att slänga lite ”passerade” leksaker. Ingen idé att försöka sig på det medan barnen är vakna.

Just nu känns allt så bra. Jag är ofta trött och slut men det är som det ska vara just nu. Jag har gått ner i arbetstid. Jobbar 75% med viss modifikation. Ibland, som denna vecka, får jag kompromissa lite med dagarna. Vanligen är jag ledig onsdagar samt hämtar barnen redan vid 13.30 på fredagar. Men som nu när jag gått kurs hela veckan tom idag torsdag, blir jag ledig hela morgondagen istället.

Jag trivs bra på jobbet. Mina arbetskollegor är supertrevliga och väldigt ödmjuka och hjälpsamma. Jag driver ett spännande projekt och jag har som sagt gått ner i arbetstid.

Det funkar bra vardagslivet i Örviken.. Men det gäller att ta vara på de stunder som förgyller vardagen. Hädanefter, om sjukdomar håller sig undan, ska det sociala umgänget prioriteras upp. Jag får energi av att umgås med vänner. Det får mig att klara av allt det som är lite tyngre.

Nu ska jag upp och skura badrum!

Summering 2010

Januari

Februari
Blir uppsagd med verkan då föräldraledigheten är slut. Ska då få två månaders arbetsbefriad uppsägning med full lön.

Mars
Åker bl a till Piteå för att se Magnus Betner, tillsammans med Marcus, Oskar, Julia och André. Marcus och jag far till Stockholm där överraskningsmiddag med ”gamla” goa vänner väntar samt en natt med spa på Hasseludden, Yasuragi, tillsammans med min älskling. Barnen fick denna helg vara hos mormor och farmor. Min födelsedag firas ordentligt med BodaBorg, massor av vänner, god mat och bubbel.

April
Pernilla och Frida bjuder med mig till Luleå och en föreställning med Jonas Gardell. Vi äter mycket god middag på restaurang Bakfickan. I slutet av april åker till Turkiet med hela lilla familjen Runsten. Tilda och Tures första flygresa. Vi flyger från Luleå. En underbar vecka på Pascha Bay. Tilda träffar sin nya kompis Felicia, treårig flicka från Boden.

Maj
Hanna Svensson kommer på besök och vi har det riktigt mysigt! Grillningen börjar ta fart och man börjar verkligen se alla människor ute nu när våren är här. Vi far en sväng med husvagnen till Kroksjö för att städa och röja. Mina andra syskon och de deras är också där tillsammans med mina föräldrar. Kul!

Juni
Blir arbetssökande. Skriver tenta i Maskinelement. Tilda fyller 3år och jag gör min första ”riktiga” festtårta. Ture får kräksjuka och vi misstänker starkt att det är de tuggade skornas fel. Ture smittar nämligen ingen annan och vi barnsäkrar möjligheten att ta sig in i hallen från köket.

Juli
Vi tar husvagnen och beger oss söderöver. Eftersom mormor och morfar inte är hemma i Sundsvall stannar vi inte utan fortsätter mot Stockholm. Men efter en timmes skrikande från en liten trött Ture stannar vi strax före Tönnebro för att försöka sova. 60 mil första sträckan, inte dåligt med små barn i bilen. Dagen därpå tar vi oss till Lofta utanför Västervik. Vi stannar ett tag hos Jonatan och Åsa och deras underbara sommarställe. Det blir mycket bad och sol och slapp och lite båt också. Sen hamnar vi i Stockholm och umgås med Peter och Anna, William och han knappt en vecka nya lillasyster Julia. Shoppar, badar och slappar. Därefter bär det av till Lyckebo, strax utanför Norrtälje. Mormor och morfar är här och vi umgås en hel del med dem och alla andra goa människor som är där ute. Vi badar och myser och far på utflykter. Tilda provar tricket med att pilla in en ärta i näsan. På väg hem, norröver, stannar vi i Sundsvall ett par nätter, träffar syster och barnens kusiner samt far en sväng på IKEA och Bauhause. Vi plockar upp lillasyster som får följa med tillbaka till Skellefteå.

Augusti
Marcus bygger färdigt Carporten till husvagnen och plintar till friggen grävs ner. Däcket på kullen blir färdigbyggt och buskar och blommor planteras. En rutschkana monteras fast på däcket så nu kan barnen åka hur mycket de vill. Börjar arbeta på Ursviken Technology som maskinkonstruktör. Visstid tom sista november. Gör mina första beställningstårtor. Fyra stycken till Pernillas 30-årskalas.

September
VI tar husvagnen och far för att hälsa på Ann och Thomas i Boden. Felicias föräldrar. Tilda och Felicia leker i massor! Besöker Koskelas ögonklinik i Umeå men får veta att mina ögon har för stora synfel för att opereras. Ture fyller ett år och mormor och morfar kommer upp och hälsar på.

Oktober
Jag och Inger tar med Pernilla på ridtur med Islandshästar. Så kul, trots att jag blir avkastad och får ett fett blåmärke på låret och ett svullet knä. Ture börjar dagis och i samma veva får vi den första förkylningen för hösten i familjen…

November
Vabdagar avlöser sjukdagar som avlöser vabdagar… Åker på en välbehövlig minisemester till Hanna i Stockholm. Är säker på att jag ska få tillbaka alla mina krafter efter en sjuk höst.

December
Första dagen i december samt första dagen efter en underbar weekend i Stockholm är jag hemma och vabar igen… I mitten av december får jag penicillin. Två kurer samt kortisonspray till näsan. Snart blir jag frisk! Firar jul och nyår hemma hos mormor och morfar i Sundsvall. Mysigt och härligt! Barnen leker mycket med sina kusiner.

Det var 2010 i stora drag!
Kramis