Fredag..

Då var det fredag igen… Att veckorna går så snabbt, och helgerna ska vi inte tala om. Men det är skönt att de finns!

Det har hänt lite även denna vecka. Både trevliga saker men även mindre trevliga. En otrevlig sak är att köldgraderna hållit i sig och bjudit på kallare än -20. Brrr. Men detta har även resulterat i en trevligare sak, som jag kommer till längre fram.

Måndagen började med en slutkörd Tina som inte kunde ta sig upp ur sängen. Migrän.. Sms:ade chefen om läget och att jag blev nog hemma hela dagen. När jag hjälpt Marcus med ungarna och de kommit iväg går jag och lägger mig igen. Klockan är 7.03. Jag somnar om. Blir väckt av telefonen som ringer kring 10. Man meddelar att min glasögon är klara att hämtas! Jag somnar om. Jag vaknar och känner att jag måste ta mig upp. Till min stora förvåning är klockan halv ett! 12.30!! När sov jag så länge sist? Har det hänt?

Äter lite lunch från middagen kvällen innan. Känner att jag borde.. Men lägger mig i soffan. Efter lite medicinering och vila tar jag mig upp igen. Klockan är strax efter 15 och jag vill så gärna ha mina glasögon. Jag ringer Marcus och hör om han tror Citran vill starta trots -18 grader? Jodå, prova blir svaret. Jag går ut och sätter igång bilen. Det tar några startförsök, men den går igång. Far in till Larssons Optik och tada!!

Far hem igen. På väg hem slutar fläkten gå i Citran. Det luktar bränd elektronik =/ Värme kommer det heller ingen. Shit! Kommer hem. Meddelar Marcus när han kommer hem med barnen. Usch! Men som jag sa tidigare. Kylan förde med sig något gott och det är att vi, resten av veckan, har åkt bil tillsammans. Jag följer med Marcus till hans jobb. Kör sen tillbaka till mitt. Jobbar, hämtar barn och far och hämtar Marcus. Blir mycket bil men det är så trevligt att få kvalitetstid tillsammans. Hinna prata lite =)

På tal om en till onödig och lite hemsk händelse så var det en grej i onsdags. Ture var supertrött och åmade sig gnyende i soffan. Vips föll han ur! Slog skallen i bordet, som är runt och därmed barnsäkert utan hörn(!). Han börja skrika massor och man såg att han nog slog sig riktigt illa. Jag tar upp honom och blodet rinner från ögat. Jag blir alldeles kall. Försöker kyla för ögonbrynet typ, sväller upp och blir alldeles blått. Ture bara skriker och jag kommer inte åt med kylan. Jag kan heller inte se vart det är allt blod kommer ifrån. Är det ögat? Ringer sjukvårdsupplysningen men det tar för lång tid. Ringer nummerupplysningen och begär numret till vårdcentralen i Skelleftehamn. Får en tid på en gång och vi åker dit. En syster tittar på honom och tvättar medan jag håller fast. Han får en lampa att leka med. En doktor kommer också. Men allt är tydligen bättre än det ser ut. De behöver inte sy och de tror att det kommer att läka ihop fint. Vi får åka hem. Ture är så duktig.

Lilla gubben!

Annars har det nog varit lugnt. Matar fiskarna med medicin eftersom fyra stycken har dött efter varann. Antagligen en parasit?

Nu är det helg…
Pöss

Vilket dygn!

Tilda var förkyld i tisdags, hon kändes varm och hostade. Marcus VABade och jag for till dagis med Ture och därefter till jobbet i vanlig ordning. Kommer hem från jobbet och konstaterar att det nog är bra att jag är hemma på onsdagen. Då får Tilda ytterligare en dag i lugn och ro.

Jag och Marcus kikar på lite film och strax före tio går jag upp och ger Tilda hostmedicin. Hon hostar jobbigt och har svårt att sova. Medicinen hjälper och inga fler hostattacker från lillgumman. Jag går och lägger mig…

Strax före tolv kommer en rädd och gråtande flicka in i sovrummet. Hon kan knappt andas. Tårarna sprutar och hon är jätterädd. Jag tar upp henne i famnen och vi går ner i rummet. Hon får två olika astmasprayer, Airomir och Pulmicort. Ingenting händer, hon låter fortfarande jätteilla och har svårt att andas. Jag ringer sjukvårdsrådgivningen, är ganska skraj själv. De tycker att vi ska åka in på akuten. Marcus och Tilda far in. Jag går och lägger mig igen. Klockan är halv ett. Jag kan inte sova… är rädd men vet att läkarna tar hand om det där. Men sova kan jag inte… Halv tre kommer de hem igen. Tilda låter mycket bättre, hon har fått andas adrenalin ett par gånger, väntat ett tag och gjort om samma procedur. Hon andas rätt fint nu och hon har fått en ring! EN fin lila ring. Från doktorn. Hon är glad men väldigt trött. Hon får sova mellan mig och Marcus. Efter ett antal gånger av uppvaknande, precis efter att jag somnat, väljer jag att lägga mig i barnrummet. Där är det ingen som stökar och bökar med mig.. Men så fel jag hade. Ture kunde inte sova utan vaknade varje halvtimme och trodde det var lekdags. Jag fick i alla fall sova mellan fem och sju. Och ledig dag med barnen hela onsdagen.

Vi ritade, Tilda är så duktig, solar och månar, regnbågar och sitt eget namn! Ture är också duktig. Han målar med olika färger och stort. När medan Ture sover får Tilda titta på film och jag passar på att vila lite på soffan. Svårt att riktigt kunna sova men vila får jag ändå. Sen blir det lunch och därefter börjar vi baka semlor. En mindre variant. Tilda är med och rullar bollar. Det jäser långsamt men så har vi inte så varmt hemma. Det drar kring golven och ute står temperaturen på -26 grader. Hua!

Medan semelbullarna står under bakduken och sover får barnen leka på sitt rum och jag passar på att ta en låång och sköön dusch. Rakar benen och gör en inpackning på håret. Skrubbar kroppen med peeling och mår gott. När jag är klar har barnen lagat mat. Vi äter lite allt möjligt som deras fantasi har skapat och sen kilar vi ner och börjar med middagen. Gräddar semelbullar samtidigt som potatisen får koka på spisen. Vi dansar och är glada. Tildas hals mår nog bättre men hon är hes. Speciellt då hon måste prata hela tiden. Lilla gumman älskar att sätta ord på alla hennes små och stora tankar som far genom huvudet.

Barnen får i sig potatis och fiskbullar och Marcus dyker upp strax före halv sex. Jag klär om och åker till Pernilla. Hon har fixat tjejmiddag! Så otroligt trevligt. Ska bara försöka hinna in på affären och handla lite innan jag dyker upp bakom hennes dörr. Köper med mig svenskodlade tulpaner i blandade färger och med några kvistar blåbärsris. Jag hann inte i tid, men blev inte mer än 12 minuter försen heller. Tre andra tjejer var där förutom Pernilla. Inger, Therese och Hanna. Pernilla hade lagat underbart god mat. Tagliatelle med balsamvinägerstekta kycklingbitar på en ruccolabädd, toppad med massor av ädelost! Mums! Vi hade så mysigt. Pratade om allt från världspolitik, könsroller och skillnader, förhandlingstekniker, skolan, fysik, loppis och allt däremellan. Kvällen slutade kring tio-snåret och jag är så förvånad att jag inte kände mig det minsta trött, inte förrän jag kom hem och satte mig ner…

Vilket dygn!

14/2

Alla hjärtans dag! Idag!

Alla hjärtans dag är en romantisk dag som ska fyllas med kärlek, speciell middag, blommor och uppvaktning…

Idag for jag snabbt som sjutton in på stan för att återlämna lånade bågar från min optiker. (Ja, äntligen byter jag ut mina gamla fula mot nya fräscha!) Detta på min korta lunch. På radion börjar de diskutera ”Alla hjärtans dag” och det första jag tänker är ”Men det är ju först nästa vecka, en tisdag om jag kommer ihåg rätt” Men ju mer diskussionen på radion fortlöper desto mer förstår jag läget. Det är ju idag?! Jag som inte hunnit göra nåt särskilt. Vad ska jag nu hitta på? För första gången sen jag förstod vad 14/2 var för en dag, blev inte paniken speciellt stor över denna inblick. Eftersom jobbet kräver min totala uppmärksamhet, glömde jag åter bort detta.

När jag kommer hem får jag en go kram och en härlig kyss av min äkta hälft, alldeles innanför dörren. Och det räcker för att jag ska känna att det är kärleken som ska hyllas denna dag. Man måste inte köpa en massa presenter och förbereda en massa speciella rätter. Man kan bara vara där för varandra. Medan Marcus gör i ordning maten sitter jag framför tv:n med barnen. Vi bestämmer oss för att baka en go kaka till efterrätt. Tilda hjälper mig och hon får välja färg! Rosa blev det. Rosa hjärtformad sockerkaka, toppad med knallrosa frosting. Mums!

Så, vilken underbar alla hjärtans dag. Glada miner, mysiga kramar, mjöligt sockerkaksbakande och mycke rosa!! Underbart!

Glad alla hjärtans kväll på er!
Puss