Taha! 70,5!!!

I lördags iddes jag inte väga mig… Har ju stått stilla på 72 kg hur länge som helst. Men idag, idag ställde jag mig på vågen och gissa vad den visade! 70,5kg! Jag har gått ner mera! Är nu bara 2,5kg ifrån min målvikt på 68kg. Detta trots att jag faktiskt har ätit och fuskat eftersom jag numer känner mig otroligt hungrig hela tiden. Förut när jag åt endast tre soppor per dag hamnade kroppen i ett ketosläge som ser till att man slutar känna samma hunger. Det är som ett akutläge typ. Så fort man bryter ketosen, vilket man gör när man börjar äta igen, så kommer hungerkänslorna. Idag äter jag tre soppor om dagen, vilket gör att jag har säkerställt mitt näringsbehov för dagen. Men förutom detta äter jag även ett mål mat enligt tallriksmodellen 1/4 kött/fisk/fågel, 1/4 pasta/ris/potatis/likn och 2/4 grönsaker/rotfrukter. För att fira detta stora åt jag lite lunch, sushi till middag och två chokladbollar till efterrätt! =D

Tre veckor…

I går lördag var det tre veckor som jag hållit på med dessa camebridgesoppor. Visserligen inte ren kur hela tiden. Eftersom jag blev så fruktansvärt trött och tyckte det var ruggit jobbigt började jag äta lite tonfisk för fem dagar sen. I fredags la jag till lite grönsaker och igår åt jag ett ägg. Inga kolhydrater och inga stora portioner alls. Men det är riktigt gott och jag har fortfarande gått ner. I lördags när jag ställde mig på vågen vägde jag 72kg och när jag mätte mina mått så hade alla mått krymt minst en centimeter. Känns jättekul! Men nu är tanken att jag ska äta ett mål mat om dagen plus mina tre soppor. Målet ska bestå av både proteiner, kolhydrater och grönsaker. Enligt tallriksmodellen en fjärdedel kött, en fjärdedel kolhydrater och en halv del grönsaker. Känner mig fortfarande sjukt taggad och jag hoppas det håller i sig tills jag uppnått min målvikt på 68kg. Fyra kvar sen är jag där!!

Dag sju

Då har alltså en vecka snart gått! Har precis avslutat min vanilla shake. Inte den godaste men helt ok. Lite smått jobbigt att göra iordning goa mackor till barnen och inte kunna ta en själv =/ Men nu har det snart gått en vecka så då är det ”bara” två stenhårda veckor kvar.

Ställde mig på vågen imorse, 75,5 kg. Så det går nedåt… Jag hoppas bara motivationen finns hela vägen. Min söta svägerska pratade om belöningar. Satt och funderade ett bra tag och kom väl egentligen inte på vad jag skulle ha som belöning. Senare samma kväll hamnade jag på bonprix.se Hittade så mycket fina kläder och blev ruggit sugen på att köpa nya. Men då kom jag på det! Vet inte om det kallas negativ belöning eller positiv bestraffning eller något i den vägen. Jag får inte köpa några kläder till mig själv innan jag kommit under 70 kilosstrecket! Tycker det känns som en jättebra motivation =)

Dag sex

Nu är det kväll och jag har klarat av sex dagar med ren kur. Kändes inte alls jobbigt idag. Visst blir man lite småhungrig emellanåt men inte alls så farligt! Har inte vägt mig idag utan väntar till imorgon. Spännande =)

Idag har det varit fotografering på dagis och denna gång skulle någon förälder vara med vid fotandet av respektive barn. Man fick boka in sig på en tid och jag kom vid kvart över fyra. Ute på dagisgården i spökregn (som tilda kallar det) leker två glada barn. Jag tar in dem och självklart måste jag tvätta hela huvudet på en sandig Ture. Tänk att jag var så smart i morse att jag i min väska stoppade ner Tures nya skjorta och en ren klänning till Tilda. Bägge barnen hade verkligen behov av att svida om. Tror bilderna blev bra. De tog tom syskonbilder =) Man blir så sugen på att se dem på en gång!

Imorse var jag och tränade för andra gången hos sjukgymnasten. Det känns så otroligt bra att komma igång. Kanske kan jag få bukt med min rygg! Känns faktiskt så. Det var underbart att få svettas och kämpa lite. Så skönt att känna att kroppen får jobba. Nästa gång blir på tisdag. Längtar faktiskt =)

Dag fyra

Har inte ätit frukostshaken än.. Jag mår superfint! Förutom min förkylning då. Jag är inte speciellt hungrig, har inte det minsta ont i huvudet. Känner mig absolut inte irriterad och enligt vågen väger jag nu på morgonen 76kg. Två kg ner men det kommer mera =) Skulle gissa att dessa två första kilona är mest vattenansamlingar i kroppen som ”släppt”.

Fortfarande dag 3

Hungrig….

Att göra lunch till Ture var inte lätt. Tänk att korv, ägg och pommes kan se så gott ut!! Han fick nyss mellis, en macka och ett glas vatten. Låter inte så tjusigt, men jag kan lova jag var såå sugen att ta en liten, liten smakabit… Men icket, jag höll mig.. Kan Marcus kan jag =)

Dag tre

Idag är det dag tre i min Camebrigeperiod… egentligen är jag ganska förvånad över att man inte är hungrigare än vad man är. Humöret är inte heller lika hemskt som det var första dagen. Då var jag rent arg. Men det man läser är att tredje dagen ska vara värst.. Är det så? Kommer det att bli en fruktansvärd dag?

Dricker just nu min första soppa, cappucino. Den är helt ok men lite väl söt. Kommer nog införskaffa lite nestle snabbkaffe med fyllig smak och smaksätta denna soppa lite extra. Tror det kan bli en hit. Annars är det faktiskt kyckling, svamp och grönsakssopporna som är riktigt goda. De andra shakerna är inte speciellt goda. De är mest söta bara.. 


Är hemma med en hostig Ture. Han ska få ta det lugnt idag så hoppas vi på att han är pigg imorgon. 

Dag två

Idag är det andra dagen på camebrige-kuren. Det känns väl sådär. Igår var jobbig och jag var hungrig. Är rätt hungrig idag med och jag tycker inte alls att alla shakes är goda. Hittills har bara en sort varit riktigt god, och det är kycklingsoppan. Men tre veckor ska jag köra ren kur.. Därefter blir det nog två påsar och en riktig måltid… Men tre veckor!

Känns bra att vi är två som gör det tillsammans… Lättare då =)